Συμμετοχές και Διακρίσεις μαθητών/-τριών

Εδώ θα δημοσιοποιούνται οι διακρίσεις και οι συμμετοχές από μαθητικές ομάδες και Σχολεία.


 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών) και των αντίστοιχων δράσεων συγχαίρει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους για την ευαισθητοποίηση που επέδειξαν και τις δράσεις που ανέλαβαν.

Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο προσφυγικό ζήτημα ήταν σχεδόν καθολική, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων υλοποίησαν ποικίλες σχετικές δράσεις.

Ως συμβολική πράξη ανάδειξης και αναγνώρισης της ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στο προσφυγικό ζήτημα, το Υπουργείο Παιδείας απένειμε τιμητικό έπαινο σε κάθε σχολείο που προτάθηκε από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Η εκδήλωση απονομής, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών κυρίως της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, από τις 10.00 έως 13.30 στην αίθουσα του ΥΠΠΕΘ, Ζακλίν ντε Ρομιγί (Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι).

Από την Αργολίδα τιμητικό έπαινο έλαβαν:

Σχολική Μονάδα

Ονόματα Εκπαιδευτικών

1ο ΕΠΑΛ Άργους

Πιστεύος Νικόλαος, Δέδες Κωνσταντίνος,

Τσίγκας Ηλίας, Σωτηροπούλου Βίκυ

3ο Γυμνάσιο Άργους

Καχριμάνη Βασιλική,

Μπύχ Σουζάννε – Μαρία