Διαδικτυακό Σεμινάριο : «COVID-19: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ»

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
«COVID-19: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ»
4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, δυστυχώς, να ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα με σημαντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα των κοινωνικών, των επαγγελματικών, των αθλητικών και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού οι επιπτώσεις στη μαθησιακή και στην προπονητική διαδικασία και στην ψυχοκοινωνική κατάσταση των μαθητών/τριων, των αθλητών/τριων, των εκπαιδευτικών και των προπονητών/τριων είναι σημαντικότατες. Επειδή η ευμετάβλητη εξέλιξη της πανδημίας έχει κρατήσει κατά το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021 τα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους κλειστά, ο επιστημονικός φορέας των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (Ε.Γ.Β.Ε.) αποφάσισε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής, του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να διοργανώσει Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Covid-19: Ψυχική υγεία και ποιότητα ζωής μαθητών και αθλητών μέσω της φυσικής δραστηριότητας», με στόχο να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της ιδιόμορφης αυτής κατάστασης από τους εκπαιδευτικούς, τους προπονητές/τριες, τους μαθητές/τριες, τους αθλητές/τριες, τους γονείς και τους παράγοντες των αθλητικών σωματείων.
Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Ιωάννης Θεοδωράκης με θέμα «Οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και αθλητών», ο Δρ. Ιωάννης Μορρές με θέμα «Φυσική δραστηριότητα, διατροφικές συνήθειες, ψυχική υγεία και ποιότητα ζωής μαθητών κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και ο Δρ. Ευάγγελος Γαλάνης με θέμα «Φυσική δραστηριότητα και ψυχική ευεξία μαθητών – αθλητών κολύμβησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 2 ώρες και θα διεξαχθεί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, πτυχιούχοι, φοιτητές, προπονητές, αθλητικοί παράγοντες, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενος. Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος. Μετά από την εγγραφή για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα αποστέλλονται οι σχετικές πληροφορίες, η ψηφιακή πλατφόρμα, το link και ο ατομικός κωδικός σύνδεσης για την παρακολούθησή του.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του σεμιναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη
Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512 – Διεύθυνση internet, www.egve.gr

Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος
Προξένου Κορομηλά 51
54622, Θεσσαλονίκη
Τηλ. & Fax: +30 2310 282 512
Ώρες Λειτουργίας: 17.30 – 21.30
www.egve.gr

Northern Greece Physical Education Teachers Association
51, Proxenou Koromila Str.
GR 54 622 Thessaloniki, Greece
Tel. & Fax: +30 2310 282 512
Working Hours: 17.30 – 21.30
www.egve.gr

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο