Δελτίο Τύπου 17-6-2021: Τομείς Πρότυπου ΕΠΑΛ Άργους

Τομείς Πρότυπου Ε.ΠΑΛ. Άργους

Το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Άργους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η ίδρυση του οποίου δημοσιεύθηκε  στο ΦΕΚ 2503/Β’/11-6-2021,  θα συστεγαστεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Άργους με έδρα το Άργος, και θα περιλαμβάνει τους παρακάτω τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Εφαρμοσμένων Τεχνών

(δ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(ε) Μηχανολογίας

(στ) Πληροφορικής

(ζ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Υπενθυμίζεται ότι στα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. θα εφαρμοστεί, σταδιακά και με συστηματικό τρόπο, σειρά ρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα τροποποιημένα προγράμματα σπουδών, λαμβανομένων υπόψη των πραγματικών αναγκών σε επαγγελματικά προσόντα της οικονομίας, νέων μεθοδολογιών, κριτηρίων ποιότητας σε πόρους και διαδικασίες.

Οι νέες μέθοδοι, οι αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης που θα δημιουργηθούν εντός των Π.ΕΠΑ.Λ. ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα στις νέες απαιτήσεις καθώς και η συνεχής παρακολούθηση του συστήματος, θα φέρουν συντονισμένα, κι όχι άναρχα, την επόμενη ημέρα στα ΕΠΑ.Λ. της χώρας συνολικά.

Στα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. διατηρείται η διοίκηση και το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό, επομένως δεν τίθενται θέματα απώλειας της οργανικής θέσης για το σύνολο των υπηρετούντων εκπαιδευτικών.

Η  ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Άργους, το οποίο περιλαμβάνει επτά από τους συνολικά εννέα προβλεπόμενους τομείς των ΕΠΑ.Λ.,  αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και ορόσημο στην προσπάθεια μας για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης  στο νομό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο