Σεμινάριο εκπαιδευτικών για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στα σχολεία,σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο εκπαιδευτικών για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στα σχολεία,σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π.

         Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό  Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), υλοποιούν σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα:

«Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες, καθώς και η γνωριμία τους με τις εκπαιδευτικές προτάσεις του Ο.Α.Σ.Π. σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και συνοδών του σεισμού φαινομένων. Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό υλικό των  Εργαστήριων Δεξιοτήτων της ψηφιακής πλατφόρμας 21+ η οποία δημιουργήθηκε  από το Ι.Ε.Π.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17:30 – 17:45Χαιρετισμοί
17:45 – 18:10Επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση γεωδυναμικών κινδύνων στην Αργολίδα. Η  ελληνική  και διεθνής εμπειρία.  
Δρ Λέκκας Ευθύμιος, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π.
18:10 – 18:35Σεισμοί και Κατασκευές  
Καραγιάννης Φώτης, Πολιτικός Μηχανικός, Τμήμα Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.
18:35 – 19:00«Σεισμικός Κίνδυνος και Σχολικές Μονάδες. Εμπειρίες και Διδάγματα.  Εργαστήρια Δεξιοτήτων»  
Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Ο.Α.Σ.Π.
19:00 – 19:30Eρωτήσεις -Συζήτηση

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, από 17:30 έως 19:30.

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας   Ιωάννης Γιατράκος          Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας   Ελένη Μάρα       

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο