Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Ένα σχολείο γεμάτο… Ελλάδα!

Με συνοδούς καθηγητές και οδηγούς γεμάτους κέφι και με συντροφιά τις νότες και τα μουσικά όργανα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ταξίδεψαν και φέτος στην Ελλάδα και σκόρπισαν τις μελωδίες τους που ενώθηκαν με τις μελωδίες και άλλων μουσικών σχολείων. Γνωριμίες , φιλίες, κέφι, αλλά και γνώσεις και εμπειρίες γέμισαν οι μαθητές μας.    

     Η  μουσική μας βόλτα ξεκίνησε με την εκδρομή στη Ρόδο στις 14 Απριλίου. Εκεί,  το μουσικό σύνολο των πνευστών και οι υπεύθυνοι καθηγητές,  καθώς και το λαϊκό σύνολο έπαιξαν, σαν επαγγελματίες, μελωδίες του αξέχαστου Μίκη Θεοδωράκη μέσα στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στο κάστρο των Ιπποτών στα πλαίσια του 2ου φεστιβάλ του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Οι γονείς τους και οι καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να τους απολαύσουν μέσω live streaming από το youtube.  

       Στις 6 Μαϊου το παραδοσιακό σύνολο, η χορωδία και το σύνολο των κρουστών αναχώρησαν για την Καβάλα και το Φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων με τίτλο         « Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία ». Και εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα επαγγελματικό πρόγραμμα αλλά και να συνεργαστούν με  τον  Γρηγόρη Βαλτινό, ο οποίος τραγούδησε μαζί με τα παιδιά. . Οι γονείς και οι καθηγητές τους ήταν πάντα στο πλευρό τους μέσω live streaming. 

     Αλλά το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας δε σταμάτησε εδώ. Τιμώντας και τον τόπο τους οι μαθητές διοργάνωσαν ένα τριήμερο συναυλιών στις 13, 14 και 15 Μαϊου. Αρχικά, στις 13 Μαϊου το παραδοσιακό σύνολο στην Νέα Κίο συμμετείχε με Μικρασιάτικα τραγούδια στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή. Στις 14 Μαϊου στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο το λαϊκό σύνολο καθώς και το σύνολο Πνευστών παρουσίασαν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη Μικρά Ασία  και στον Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετείχε μαζί με τα παιδιά και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Και τέλος στις 15 Μαϊου ,στην πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους  το κιθαριστικό σύνολο και το σύνολο πνευστών  με τη συμμετοχή  του συνόλου των κρουστών. 

            Δεν ξεχνάμε τη συμμετοχή του σχολείου σε ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως η συμμετοχή του συνόλου των κρουστών στον Παλαμήδειο δρόμο, όπου επένδυσε μουσικά το γεγονός με μεγάλη επιτυχία, καθώς και τη συμμετοχή του παραδοσιακού συνόλου στην εκδήλωση όπου ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. κ.  Νεκτάριος παρουσίασε το βιβλίο του « Οι Νεομάρτυρες της Πελοποννήσου». Επίσης αναφέρεται η βιντεοσκόπηση του έργου του L.V. Beethoven «Ωδή στη χαρά» από το σύνολο των πνευστών για την «ημέρα Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπου  ενώθηκε μουσικά το σύνολο , στην εκδήλωση που παρουσίασε το 3ο  ΓΕΛ Άργους και το 2ο ΓΕΛ  Ναυπλίου, η οποία προβλήθηκε διαδικτυακά, μέσω της περιφέρειας Πελοποννήσου πανευρωπαϊκά.    

          Αναμένουμε με ανυπομονησία και τη βραδιά πιάνου στις 18 Μαϊου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Άργους- Μυκηνών  «Μέγας Αλέξανδρος», όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του πιάνου  θα παρουσιάσουν ένα μέρος της προσπάθειάς τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

        Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους μαθητές μας, τους γονείς τους για την υποστήριξη, το σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου καθώς και το Δήμο Άργους- Μυκηνών και την ΚΕΔΑΜ, τον  δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, την επιτροπή μνήμης Νέας Κίου που στήριξαν τις εκδηλώσεις μας.  

                Συνεχίζουμε με κέφι τις δράσεις μας και περιμένουμε τις αιτήσεις των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων του Νομού μας  ( μέχρι 31 Μαϊου) για να  συνεχίσουμε το μουσικό μας ταξίδι με νέους επιβάτες….

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο