Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021

  
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021
 
Η οδική ασφάλεια αποτελεί διαχρονικό θέμα για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους ενήλικες. Σήμερα, τα τροχαία ατυχήματα των παιδιών και εφήβων αγγίζουν τα 1.4 εκατομμύρια/έτος παγκοσμίως, ενώ οι σωματικές και οι γνωστικές τους ιδιαιτερότητες, τους καθιστούν ευάλωτους στην καθημερινή κυκλοφορία, αφού δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις. Σύμφωναμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ατυχήματα των παιδιών από την κυκλοφορία αποτελούν μία από τις δύο κορυφαίες αιτίες θανάτου από ακούσιο τραυματισμό, καθώς 1.2 εκατομμύρια παιδιά χάνουν τη ζωή τους ετησίως.
Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ως φορέας πολιτισμού και εκπαίδευσης στοχεύει στη γνώση και εξοικείωση των μαθητών με την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει για ακόμα μια χρονιά να σχεδιάζει και να υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής απευθυνόμενα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Φέτος, τα προγράμματα θα προσφέρονται πολυτροπικά με τη δυνατότητα:Επίσκεψης των σχολείων στο χώρο του ΜουσείουΕπίσκεψης των μουσειοπαιδαγωγών στο χώρο των σχολείωνΨηφιακής ξενάγησης και συμμετοχήςΤα προγράμματα είναι προτεινόμενα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και πραγματοποιούνται από μουσειοπαιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς.
Το Μουσείο λειτουργεί με νέους κανόνες και μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπονται από τα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΔΥ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου:
210 8816187, 6955693144
hmm@charagionis.comwww.hellenicmotormuseum.gr
   Αναλυτικά τα προγράμματά μας ΕΔΩ 

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο