Ενίσχυση εκπαιδευτικών σε θέματα Ψυχικής Υγείας

Δελτίο Τύπου

Ενίσχυση εκπαιδευτικών σε θέματα Ψυχικής Υγείας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με την συμμετοχή περισσότερων από 500 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά  εκπαιδευτικά σεμινάρια (webinars) για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών σε θέματα Ψυχικής  Υγείας, τα  οποία υλοποιήθηκαν στις 14/02/2024, 21/02/2024 και 28/02/2024, σε συνεργασία με την ΚΛΙΜΑΚΑ (Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν.Α. Κυκλάδων). 

Τα σεμινάρια άνοιξε με την εισήγησή του ο κ. Κυριάκος Κατσαδώρος, Ψυχίατρος  και Επιστημονικός Διευθυντής της ΚΛΙΜΑΚΑ, ο οποίος παρουσίασε τα πολυσύνθετα θέματα Ψυχικής Υγείας που αντιμετωπίζουν οι σχολικές κοινότητες. 

Ακολούθησαν οι ομιλίες της κ. Παναγιώτας Τούμπα, κλινικής Ψυχολόγου και Επιστημονικά Υπεύθυνης ΚΜΨΥ ΝΑ Κυκλάδων ΚΛΙΜΑΚΑ, για την ενίσχυση της Ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών και των εκπαιδευτικών στο σχολικό πλαίσιο, της κ. Ειρήνης Λεμούσια, Ψυχιάτρου του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας ΚΛΙΜΑΚΑ, για το άγχος και την κατάθλιψη στην παιδική και εφηβική ηλικία και της κ. Ιωάννας Βερυκόκκου, Ψυχολόγου της ΚΜΨΥ ΝΑ Κυκλάδων ΚΛΙΜΑΚΑ, σχετικά με το Νομοθετικό πλαίσιο για την σχολική βία στην Ελλάδα. 

Ξεχωριστή θεματική ενότητα των σεμιναρίων εστίασε στο πολυσύνθετο  ζήτημα της αυτοκτονικότητας, κατά την οποία η κ. Μαρία Βάγια, Ψυχίατρος  του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας ΚΛΙΜΑΚΑ, προσέγγισε τον αυτοτραυματισμό και τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές σε ανήλικα άτομα και ο κ. Άρης Βιόλατζης, συμβουλευτικός Ψυχολόγος-εξωτερικός συνεργάτης ΚΛΙΜΑΚΑ, επικεντρώθηκε στην διαχείριση του ζητήματος της αυτοκτονικότητας στην μέση εκπαίδευση. 

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων/ουσών παρέμεινε ζωντανό σε όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων και ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τα πολλαπλά ζητήματα που αφορούν στην Ψυχική Υγεία στις σύγχρονες σχολικές κοινότητες, καθώς και για την αναγκαιότητα ολοκληρωμένων θεσμικών παρεμβάσεων πρόληψης προβλημάτων Ψυχικής Υγείας στο σχολικό πλαίσιο.

Στα διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια συμμετείχαν οι συνδιοργανωτές Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων: 

η κ. Διαμαντή, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, 

η κ. Νουκάκη, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης,

η κ. Παπαδοπούλου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, 

η κ. Σκιαδαρέση, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας

ο κ. Αντωνίου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, 

ο κ. Γιατράκος, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και

ο κ. Καντανολέων, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων 

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Ιωάννης Γιατράκος

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο