Δελτίο Τύπου 17-6-2021: Διαδραστικοί Πίνακες σε όλα τα Σχολεία

Διαδραστικοί Πίνακες σε όλα τα Σχολεία

Η «καλή είδηση της ημέρας» έρχεται από το Υπουργείο Παιδείας , που προωθεί σχέδιο εξοπλισμού όλων των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών της χώρας με διαδραστικούς πίνακες από το νέο σχολικό έτος 2021-22, μετά τη εξασφάλιση από την υπουργό Ν. Κεραμέως των απαραίτητων πιστώσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η  υπουργός Παιδείας απέστειλε έγγραφο προς όλους τους Διευθυντές Σχολείων με το οποίο τους ενημερώνει ότι “οι   υπηρεσίες προμηθειών του Υ.ΠΑΙ.Θ συλλέγουν δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό προμήθειας και εγκατάστασης διαδραστικών συστημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας και σε εργαστήρια των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής στις σχολικές μονάδες της επικράτειας”.  Η Υπουργός  ζητά από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να επικαιροποιήσουν στο  myschool τα στοιχεία  χώρων και αιθουσών προκειμένου να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Οι διαδραστικοί πίνακες, έρχονται να αξιοποιήσουν αλλά και να συμπληρώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα της τηλεκπαίδευσης. Οι πίνακες αυτοί αναμένεται να διευκολύνουν το μάθημα και να προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μαθητών, μέσα από μοναδικά εργαλεία και λειτουργίες που υπόσχονται να αυξήσουν τη συμμετοχή, τη βιωματική μάθηση και τη διαδραστικότητα!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δρ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο